SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga/Bromstens Bandyklubb
PF09

Har du nånsin cyklat med punka på båda däcken?
2018-11-29 13:38
Inte? Tänkte väl det. Men det är faktiskt så det kan kännas när man försöker åka skridskor på ett par oslipade och förstörda skenor. Inte mycket som funkar då, helt enkelt!

Det är viktigt att ta hand om sina skridskor på ett bra sätt och att slipa dem mellan varven. Det behövs inte inför varje träning, men någon gång i månande är en bra riktlinje för barn runt tio år. Och är det så att skenorna har fått stryk, ett hack eller blivit skadade på något sätt, då är det raka vägen till sliprummet som gäller.

Med slipade skridskor får du bättre fäste i isen, bättre kontroll och högre fart! Bra skärpa på skenorna behövs särskilt när det är kallt ute och isen blir hårdare än vanligt. Här kommer några tips om hur du tar hand om dina skridskor på bästa sätt. Har du några frågor om slipning, material etc - vänd dig till oss ledare, så hjälper vi dig!

Ses på isen (eller i sliprummet)!

/Ledarna
 
Våra sponsorer