SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga/Bromstens Bandyklubb
Senior

Hemmapremiär!
2023-11-19 16:33
Sporten Bandy!

Seriespelet har börjat. Damerna har vunnit sina första tre matcher i Damallsvenskan. A-laget hade seriepremiär mot Västerås där vi snubblade till mot slutet, missade en straff och därmed matchen med 3-2. 

Fredag den 24 november, kl 20:00 är det hemmapremiär på Spånga IP. Kom och gör detta till ett kul happening. Vi har en ny sponsor, PLIVIT, som bidrar till att det blir lite extra trevligt. 

Kom om inte annat för att titta på hemvändaren HUGO TENGBLAD och på vårt nyförvärv OLLE ENELUND, som tidigare spelat i Mölndals BK. 

Väl mött i vinter 🔵❤️⚪️

Seriepremiär säsongen 2023/2024.
2021-02-02 11:27

Winter is coming…is here!

Seriepremiär tydligare tecken än så finns det inte på att vintern är här och bandysäsongen börjat på riktigt. Äntligen är den långa försäsongen till ända. Jag skriver detta då vi står inför en vinter som ser särdeles kul och spännande ut. Vi har ett Damlag som fått förstärkning av duktiga fd AIK spelare och landslagsspelare från Holland. De har gått som tåget under hösten, vann bl a Damallsvenska Cupen och har inlett Allsvenska seriespelet med stabila segrar. Väl värt att besöka IP och titta på dambandy i vinter, hög klass!


Herrlaget har tränat bättre än någonsin under hösten. Dessutom fått fin fin förstärkning jämfört med förra säsongen. Hugo Tengblad och Simon Bonetto har båda återvänt till moderklubben. Vi hör fått in en ny spelare, Olle Enelund, som tidigare spelat i Mölndal. Två nya målvakter förstärker truppen, dels Eric Wängelin från Uppsala och dels Niclas Wikström som gör comeback till den underbara sporten efter en tids uppehåll. Även Maximilian Hjorth gör en efterlängtad comeback efter en lång rehabilitering. Dessutom har vi många duktiga juniorer som tränar med A-truppen. Yngst är Casper Nummelin född -08. 

Som sagt, härlig energi i klubben. Skridsko och Bandykul är i full gång på söndagarna. Vill redan nu slå ett litet extra slag A-lagets Hemmapremiär på Spånga IP som vi hoppas kunna göra till ett kul happening. 

Sprid ordet, det är på Spånga IP det händer i vinter 😃
🔵❤️⚪️

Referat: Västerås Bandy - SBBK A
Ett trevligt minne: Premiär i Div 1 Östra
2019-10-31 09:52

Då har A-laget haft sin seriepremiär! Det var inte den roligaste av starter, det blev till slut 12-0 till Västerås Bandy U. De var skridskostarka, vältajmade och samspelta. Inget snack om det. Hatten av. 

Vi får helt enkelt vända hem till Spånga och IP där det görs is för fullt nu. Med lite tur så börjar träningarna på storplan i nästa vecka. Då kan vi börja slipa på vårt stora spel, passningsförmågan och inte minst defensiven. Något som vi måste bli bättre på när vi spelar mot de spelskickliga lagen i div. 1. Hem och gnugga på alltså, det är det som gäller nu. 

Vi har lite tid på oss, nästa match är HEMMAPREMIÄREN 17/11 mot Eskilstuna BS. Matchstart kl. 13.15. 

Avslutningsvis så vill jag lyfta fram ett stort glädjeämne från matchen. Efter en tids uppehåll från bandyn, han har bl a varit utomlands studerat och spelat fotboll, gjorde igår Benjamin Hjorth comeback. Han visade direkt att han har mycket att tillföra vårt lag. Lugn och trygg med boll, fin skridskoåkning och inte minst, en bra blick och spelförståelse. Han kommer att bli mycket betydelsefull kommande säsong. Välkommen tillbaka Benji!

Hoppas vi ses snart vi den stora isen. 

//Ian Bonetto


Nyförvärv och återvändare #1
2019-05-28 21:43
SBBK - återvändarklubben. 
Nu vänder våra duktiga juniorer tillbaka. Först ut att skriva kontrakt är Kevin Carlanius, tidigare Hammarby p20. Välkommen tillbaka. Ska bli jättekul att se dig utvecklas vidare.
29 stycken var ute och cyklade... inne
2019-04-29 22:56
Här trampas det på med full kadens...
SBBK trampade på i hela 50 minuter som resan tog från ABA till Liljeholmen, Hornsgatan, Ringvägen, Högalid, Västerbron, Norr Mälarstrand, Kungsholms torg och till slut hemåt mot Västerort igen.
Kul och intensivt. Riktigt bra träning för alla som vi gärna gör om
-Lasse Pellmark-
Referat: Enköpings SK - SBBK-B
Keijo och Almén har dömt färdigt!?
2019-03-03 17:52
Keijo och Almén avtackades. Victor och Leffe var målinriktade på sitt egna lite speciella sätt ;)
Vid B-lagets sista match så avtackades Keijo och Almén med blommor, som Magnus så omtänksamt införskaffat. Båda lagen tackade domarna lite extra efter matchen.

I övrig var det, precis som Erika skrivit, mest snöskyfflande.
Tack till alla som deltagit i de båda seniorlagen och extra tack till alla ledare runt lagen som håller ordning och reda omkring oss. Det är så här i slutet lite aktiviteter kvar men till nästa säsongs seriespel kan vi hälsa alla väl mött då!
-Lasse Pellmark-

 
Våra sponsorer