Samling:11:45, Studdan?
Oavgjort mot seriesegrarna
2019-02-23 20:10

Fler bilder (+14) >>
På klassiska Studenternas spelades säsongens sista match för A-laget. Motståndet stod redan klara seriesegrarna IFK Uppsala för. För SBBK A var förutsättningarna att vinst skulle innebära en säkrad andraplats i Div 2 Stockholm, men även oavgjort skulle kunna räcka om Helenelund U inte tog två poäng i sin avslutande match mot GT/76 B.

På grund av sjukdom och påbörjat sportlov var det ett något decimerat SBBK som kom till spel, med två avbytare. Flera spelare hade också redan 2 eller 3 matcher i kroppen de senaste dagarna, så det gällde att spara på krafterna så mycket som möjligt.

Redan i 6:e minuten lyckades Linkan få in bollen i mål efter hörna. Därefter tog Uppsala över kommandot och gjorde både 1-1 och 2-1 innan SBBK fick ordentlig ordning på spelet. Defensiven var stabil och vi fick se flera vackra anfall som ledde fram till en ledning för SBBK med 5-2 i halvtid.

Andra halvlek blev en nagelbitare. Inledningsvis hade vi bra koll på motståndarna och neutraliserade deras anfallsvapen effektivt. Sakta men säkert lyckades dock IFK Uppsala knapra in vårt målmässiga försprång och så småningom utjämna till 6-6. När det var 6 minuter kvar fick Uppsala straff, men en snygg räddning av Malte bäddade för en omställning där Johan lyckades få in bollen bakom Uppsalas målvakt. Allt var upplagt för en SBBK-triumf, men i matchens sista minut lyckades Uppsala, efter hög press, sno åt sig bollen och fastställa slutresultatet 7-7 till coach Ians förtret.

Sammanfattningsvis en riktig kämpainsats med ett slitet manskap mot en mycket bra motstånd och en slutlig tredjeplats i serien, där Helenelund lyckades passera oss med något bättre målskillnad.

Dagens målskyttar: Johan, Linkan, Kevin, Viktor, Leif och Jesper x 2.