Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga/Bromstens Bandyklubb
Senior

Referat: Västerås Bandy - SBBK A
Premiär i Div 1 Östra
2019-10-31 09:52

Då har A-laget haft sin seriepremiär! Det var inte den roligaste av starter, det blev till slut 12-0 till Västerås Bandy U. De var skridskostarka, vältajmade och samspelta. Inget snack om det. Hatten av. 

Vi får helt enkelt vända hem till Spånga och IP där det görs is för fullt nu. Med lite tur så börjar träningarna på storplan i nästa vecka. Då kan vi börja slipa på vårt stora spel, passningsförmågan och inte minst defensiven. Något som vi måste bli bättre på när vi spelar mot de spelskickliga lagen i div. 1. Hem och gnugga på alltså, det är det som gäller nu. 

Vi har lite tid på oss, nästa match är HEMMAPREMIÄREN 17/11 mot Eskilstuna BS. Matchstart kl. 13.15. 

Avslutningsvis så vill jag lyfta fram ett stort glädjeämne från matchen. Efter en tids uppehåll från bandyn, han har bl a varit utomlands studerat och spelat fotboll, gjorde igår Benjamin Hjorth comeback. Han visade direkt att han har mycket att tillföra vårt lag. Lugn och trygg med boll, fin skridskoåkning och inte minst, en bra blick och spelförståelse. Han kommer att bli mycket betydelsefull kommande säsong. Välkommen tillbaka Benji!

Hoppas vi ses snart vi den stora isen. 

//Ian Bonetto


Nyförvärv och återvändare #1
2019-05-28 21:43
SBBK - återvändarklubben. 
Nu vänder våra duktiga juniorer tillbaka. Först ut att skriva kontrakt är Kevin Carlanius, tidigare Hammarby p20. Välkommen tillbaka. Ska bli jättekul att se dig utvecklas vidare.
29 stycken var ute och cyklade... inne
2019-04-29 22:56
Här trampas det på med full kadens...
SBBK trampade på i hela 50 minuter som resan tog från ABA till Liljeholmen, Hornsgatan, Ringvägen, Högalid, Västerbron, Norr Mälarstrand, Kungsholms torg och till slut hemåt mot Västerort igen.
Kul och intensivt. Riktigt bra träning för alla som vi gärna gör om
-Lasse Pellmark-
Referat: Enköpings SK - SBBK-B
Keijo och Almén har dömt färdigt!?
2019-03-03 17:52
Keijo och Almén avtackades. Victor och Leffe var målinriktade på sitt egna lite speciella sätt ;)
Vid B-lagets sista match så avtackades Keijo och Almén med blommor, som Magnus så omtänksamt införskaffat. Båda lagen tackade domarna lite extra efter matchen.

I övrig var det, precis som Erika skrivit, mest snöskyfflande.
Tack till alla som deltagit i de båda seniorlagen och extra tack till alla ledare runt lagen som håller ordning och reda omkring oss. Det är så här i slutet lite aktiviteter kvar men till nästa säsongs seriespel kan vi hälsa alla väl mött då!
-Lasse Pellmark-

Serieavslutning i snöglopp
2019-03-03 17:33
Den avslutande seriematchen för SBBK B spelades på Kungsängens IP mot Enköping SK BK. Det var stundtals svårt att se var bollen befann sig i den djupa snön på planen och spelarna gjorde en tapper insats att hålla i spelet. Matchen slutade dock med vinst för hemmalaget, trots många riktigt fina insatser från vår sida. 

Tack för säsongen hälsar fotografen,
Erika Hagwall
Referat: Uppsala - SBBK-A
Oavgjort mot seriesegrarna
2019-02-23 20:10

Fler bilder (+14) >>
På klassiska Studenternas spelades säsongens sista match för A-laget. Motståndet stod redan klara seriesegrarna IFK Uppsala för. För SBBK A var förutsättningarna att vinst skulle innebära en säkrad andraplats i Div 2 Stockholm, men även oavgjort skulle kunna räcka om Helenelund U inte tog två poäng i sin avslutande match mot GT/76 B.

På grund av sjukdom och påbörjat sportlov var det ett något decimerat SBBK som kom till spel, med två avbytare. Flera spelare hade också redan 2 eller 3 matcher i kroppen de senaste dagarna, så det gällde att spara på krafterna så mycket som möjligt.

Redan i 6:e minuten lyckades Linkan få in bollen i mål efter hörna. Därefter tog Uppsala över kommandot och gjorde både 1-1 och 2-1 innan SBBK fick ordentlig ordning på spelet. Defensiven var stabil och vi fick se flera vackra anfall som ledde fram till en ledning för SBBK med 5-2 i halvtid.

Andra halvlek blev en nagelbitare. Inledningsvis hade vi bra koll på motståndarna och neutraliserade deras anfallsvapen effektivt. Sakta men säkert lyckades dock IFK Uppsala knapra in vårt målmässiga försprång och så småningom utjämna till 6-6. När det var 6 minuter kvar fick Uppsala straff, men en snygg räddning av Malte bäddade för en omställning där Johan lyckades få in bollen bakom Uppsalas målvakt. Allt var upplagt för en SBBK-triumf, men i matchens sista minut lyckades Uppsala, efter hög press, sno åt sig bollen och fastställa slutresultatet 7-7 till coach Ians förtret.

Sammanfattningsvis en riktig kämpainsats med ett slitet manskap mot en mycket bra motstånd och en slutlig tredjeplats i serien, där Helenelund lyckades passera oss med något bättre målskillnad.

Dagens målskyttar: Johan, Linkan, Kevin, Viktor, Leif och Jesper x 2.
 
Våra sponsorer