Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga/Bromstens Bandyklubb

Spånga IP

Här låg tidigare Sveriges första rundradiostation, Den revs när idrottsplatsen började byggas 1971. År 1974 blev två fotbollsplaner med grus klara. Åren 1976-1978 färdigställdes själva idrottsplatsen. Den totala kostnaden för hela anläggningen beräknades till 17,4 miljoner kronor.

1977 fick Spånga IP en konstfrusen bandybana som användes första gången i november och invigdes officiellt i december med en landskamp Sverige-Sovjet. Bandybanan har en åskådarläktare för 1000 personer och har genom åren använts för bland annat allsvenskt spel för damer. Idrottsanläggningen blev helt klar 1978 och består förutom bandybanan och de två fotbollsplanerna av grus även av huvudplanen som är en fullstor fotbollsplan av gräs med omgivande allvädersbanor för löpning samt hopp- och kastutrymmen.
 
Från början fanns också en konstfrusen ishockeyrink och ytterligare en konstfrusen isplan för allmänhetens åkning. Rinken försågs 1987 med tak och läktare för 500 åskådare och används för ishockey och konståkning. 2005 uppfördes här också en fotbollshall med en 65x40 meter stor spelyta.
Källa: Idrottsanläggningar i Stockholm -en historisk exposé av Björn Persson
 
Våra sponsorer