Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga/Bromstens Bandyklubb

Spånga/Bromstens Bandyklubb (SBBK) bildades formellt 1997 genom att Spånga IS Bandy och Bromstens BK gick samman.


Spånga IS, grundad 1929,  hade haft bandyverksamhet sedan 1945 då en issportsektion bildades. En förgrundsgestalt under 50- och 60-talen som spelare och ledare var Egon Palm som var verksam hos både Spånga IS och Bromstens BK. Men SBBK bär dessutom på traditioner från flera andra än Spånga IS Bandy och Bromstens BK. I början av 90-talet anslöt sig Vällingby AIK Bandy till Spånga IS Bandy och i början av 2000-talet gick SBBK och Hässelby SK Bandy samman. SBBK:s lag spelar normalt sett i blått och vitt, men seniortruppens lag har även inslag av rött (från Hässelby) i sina matchställ.

Verksamheten i Spånga IS bedrevs under många år på Gläntans IP, som spolades från och med vintern 1948. När Spånga IP fick konstfrusen bandyplan 1977 blev det den första konstfrusna bandyplanen i Stockholm efter Söderstadion. Idag bedrivs merparten av verksamheten på Spånga IP.


Verksamheten har hela tiden varit inriktad på både seniorbandy och ungdomsbandy. Herr seniorerna spelar denna säsong i division 2 och 3. Ungdomsbandyn omfattar ca 200 ungdomsspelare, varav ett 30-tal är flickor. Ungdomsbandyn organiserar över 10 lag med representation i alla åldersgrupper. I Ungdomsbandyn ingår också populära Skridsko- och Bandyskolan Skridskokul med omkring 150 barn som deltar varje vinter. Från säsongen 2018/2019 spelar vi för första gången med eget damlag i Allsvenskan

 
Våra sponsorer